Friday, September 30, 2011

ផ្លែ​ប៉ម​ឬ​ផ្លែ​ព័រ​អាច​ជួយ​បញ្ចៀស​ពី​ការ​កើត​ជម្ងឺ​ដាច់​សរសៃ​ក្នុង​ខួរក្បាល​

​ការសិក្សា​មួយ​បង្ហាញ​ថា​ការបរិភោគ​ផ្លែឈើ​និង​បន្លែ​ដែលមាន​សាច់​ពណ៌​ស​ច្រើន​អាច​ជួយ​បញ្ចៀស​ពី​ការ​កើត​ជម្ងឺ​ដាច់​សរសៃ​ក្នុង​ខួរក្បាល​ដែល​ភាសា​អង់គ្លេស​ថា​stroke ។​

​ក្រុម​អ្នក​សិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​ផ្នែក​សុខភាព​របស់​ប្រទេស​ហូ​ឡង់​បាន​និយាយថា អ្នក​ដែល​បរិភោគ​ផ្លែឈើ​ច្រើន​មានដូចជា​ផ្លែ​ប៉​ម ផ្លែ​ព័រ ចេក និង​បន្លែ​ម​មួយចំនួនទៀត អាច​ជួយ​កាន់​បន្ថយ​ការ​កើត​ជម្ងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​នៅក្នុង​ខួរក្បាល​បាន​ចំនួន​៥២​ភាគរយ​។​

​ការសិក្សា​រក​ឃើញ​នេះ​ចេញពី​ការសិក្សា​ទៅលើ​មនុស្ស​ពេញវ័យ​ជាង​២០.០០០​នាក់​ក្នុង​រយៈពេល​១០​ឆ្នាំ​។​

​តែ​ទោះជា​យ៉ាងណា ក្រុម​អ្នកជំនាញ​ខាង​ជម្ងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ក្នុង​ខួរក្បាល បាន​និយាយថា​គេ​ក៏​មិនគួរ​បោះបង់​ការបរិភោគ​បន្លែ​និង​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​មាន​ពណ៌​ផ្សេងៗ​ទៀត​នោះ​ទេ​៕
Zmu4m2rjmt

No comments:

Post a Comment