នៅពេលអានសៀវភៅស្ដីពីចំណេះដឹងប្លែកៗត្រង់វិធីចិតខ្ទឹមបារាំងមិនឲ្យហូរទឹកភ្នែក ខ្ញុំគិតមមៃក្នុងចិត្តថា ចិត្តខ្ទឹមយ៉ាងម៉េច មិនប្រយ័ត្នទេអីបានជាបណ្ដាលឲ្យហូរទឹកភ្នែក ?
ស្រាប់តែកាលពីម្សិលម្ង៉ៃនេះ ប្រហែលដោយសម្រាកមិនបានគ្រប់គ្រាន់ផង ទឹកភ្នែករបស់ខ្ញុំស្រាប់តែហូរច្រោកៗតែម្ដង នៅពេលចិត្តខ្ទឹមបារាំងតែពីរមើមប៉ុណ្ណោះដើម្បីដាក់ផ្ទាប់ជាមួយត្រីខកំប៉ុង ។ ពេលនោះទើបនឹកឃើញថា វិធីចិត្តខ្ទឹមបារាំងមិនឲ្យចេញទឹកភ្នែកពិតជាមានប្រយោជន៍ផស់គេមែន !
វិធីមិនឲ្យហៀរទឹកភ្នែកនៅពេលចិតខ្ទឹមបារាំង និងខ្ទឹមក្រហម
មុនពេលហាន់ ឬដំខ្ទឹមក្រហម ឬខ្ទឹមបារាំង ចូរយកឈើគូសដែលពុំទាន់បានគូសអុជនៅឡើយមកខាំបៀមនៅនឹងមាត់ឲ្យក្បាលឈើគូសចេញមកក្រៅ ហើយចាំចាប់ផ្ដើមចាត់ការជាមួយខ្ទឹមក្រហម ឬខ្ទឹមបារាំងរបស់អ្នកចុះ ។ ការណ៍នេះពីព្រោះក្បាលឈើគូសមានសារធាតុជួយបឺតស្រូបក្លិនឆួលរបស់ខ្ទឹមក្រហម ឬខ្ទឹមបារាំងមិនឲ្យមករំខានក្រពេញទឹកភ្នែករបស់យើងទេ ។ ឲ្យតែបានបៀមឈើគូសបែបនេះ ទោះជាអ្នកធ្វើការនៅជាមួយនឹងខ្ទឹមបារាំង ខ្ទឹមក្រហមប៉ុន្មានម៉ោង ប៉ុន្មានថ្ងៃក៏ទឹកភ្នែកមិនព្រមហូរស្រក់ដែរ ។ តែបើទឹកភ្នែកហូរស្រក់ព្រោះបេះដូង ឈើគូសមិនអាចជួយបានទេ ។
បន្ធូរការឈឺត្រចៀកដោយមើមខ្ទឹមបារាំង
ពេលអ្នកមានអារម្មណ៍ ឬក៏ដឹងថាឈឺត្រចៀក គឺអ្នកត្រូវដោះស្រាយបញ្ហាទាំងនេះបានខ្លះដោយមើមខ្ទឹមបារាំង ព្រោះមើមខ្ទឹមបារាំងនេះមានសារធាតុប្រេងឆួលៗជួយបន្ធូរបន្ថយអាការឈឺត្រចៀក និងការរលាកត្រចៀកបានយ៉ាងល្អ ។
វិធីៈ យកមើមខ្ទឹមបារាងមកហាន់ជាចំណិតសរសៃតូចៗប្រហែលមួយមើម ហើយយកទៅដាក់ក្នុងកំណាត់សស្ដើងតូចមួយខ្ចប់ឲ្យណែន រួចយកទៅដាក់ស្អំនឹងបំពង់ទឹកចាក់ពីកំសៀវដែលដាំពុះហុយៗមួយសន្ទុះ ទើបលើកយកអ្នកផ្ទប់ត្រចៀកស្អំឲ្យយូររហូតទាល់តែអន់ក្ដៅ ។ ការធ្វើតាមលក្ខណៈបែបនេះពីរបីដង (ក្នុងរយៈជាបន្តបន្ទាប់គ្នា) វានឹងធ្វើឲ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ធូរស្បើយការឈឺត្រចៀក និងហ៊ឹងត្រចៀកជាដើម ។
ដកស្រង់ពីសៀវភៅចំណេះដឹងប្លែកៗ និពន្ធដោយ ស៊ឹង ណាំហុង
No comments:
Post a Comment